KOLME VIISASTA MIESTÄ

Silloin tällöin törmää ajatukseen, jossa kolme miestä on tullut samaan johtopäätökseen. Usein silloin puhutaan kolmesta viisaasta miehestä, kun ajatus on samanlainen. Onhan se jonkin asteinen todiste viisaudesta.
Huomasin Keski-Häme lehdessä olleesta pakolaiskeskustelufoorumista Lammin Turvan talolla, että kaksi noista viisaista miehistä oli ollut paikalla.
Keitä nuo viisaat miehet sitten ovat, aloitan ensimmäisestä joka ei ollut paikalla, vaikka olikin paikalla.
1. Hölmöläinen
Aikoinaan , kun puutavaraa rahdattiin hevosella metsästä oli myös hölmöläismies saanut hevosen ajopelikseen. Tuo mies teki halkokuormaa hevosen rekeen ja mainitsi hevoselle, että kun kerran tuon motin viet niin viethän sinä tuonkin motin siinä samalla. Vaan hevonen ei liikahtanut, joten hölmöläinen otti kuormasta motin pois ja sanoi, että kun et jaksanut tuota mottia viedä, niin et jaksa viedä ensimmäistäkään mottia ja tyhjensi reen ja palasi metsästä tyhjällä reellä.
No ketä ovat nämä kaksi muuta viisasta miestä?
Erkki on heistä toinen. Erkki oli laskelmoinut pakolaiskuluiksi 1 miljoonan euron päiväkulut ja verrannut sitä hevosen reessä olevaan 20 miljoonan euron veronkiertoon. Kyllähän se hevonen jaksaa vetää 21 miljoonan euron kuorman, kun se kerran vetää 20 miljoonan euron kuorman, miksei saman tien vaikkapa 40 miljoonan euron kuormaa.
Iisakki on tuo toinen eli kolmas. Hän oli iloinnut, että vihdoinkin he ovat Erkin kanssa löytäneet toisensa.
Siinä ne ovat kolme viisasta miestä Hölmöläinen, Erkki ja Iisakki.
Mitenkä me vähemmän viisaat saisimme nuo viisaat miehet paneutumaan tuon 20 miljoonan euron veronkiertokuorman saamiseksi pois reestä ja vieläpä niin ettei se jäisi metsään.

Kommentointi on suljettu.

css.php